pondělí 13. května 2013

Ve vesmíru mrtvo potřetí

Dead Space 3

Vesmír už znovu potřebuje zachránit a kdo je na to větší odborník než náš inženýr Isaac Clarke. Jako každý správný "Bad Ass" i on už zabil stovky emzáků, prožil tragickou lásku a stejně jako v akčních klasikách se teď sžírá svým osudem a neví co si počít se svým životem. Ach jak poetický začátek. Na (ne)štěstí se na Zemi náboženští fanatici rozhodnou, že život vlastně není tak 1337 jak si všichni myslíme a bude asi lepší, když se z nás stanou například kalhoty s chapadlama (No kdo by jim to taky rozmlouval, žejo?). To se ovšem nelíbí lampasákovi Johnu Carverovi, který ve volném čase rád ochmatává Isaacovu bejvalku, a tak Clarka navrtá do dalšího dobrodrůža. Dále již ve zkratce. Běhání, střelba, rozpláclý emzáci, víc běhání, víc rozpláclých emzáků a nazdar sláva výletu "happy ending". To je prostě a jednoduše náš mrtvý vesmír.

O hře:  

Žánr: Akční
Vydavatel: EA Games
Herní vývojář: Visceral Games
Vydáno: 5.3.2013

Hodnocení:

+ Isaac je borec i když nikdy neměl vojenský trénink
+ Akce opravdu střídá akci
+ Zábava díky kooperativě
+ Tvorba a vylepšování zbraní (pro někoho to může být frustrující mínus)

- Horší atmosféra než u předchozích dílů sázející na "bafačky"
- Kooperativa neskutečně blbne
- Port z konzole, špatná kamera
- To, že vás zabijou kalhoty s chapadlama může způsobit negativní reakce jako je: Kousání klávesnice, hod myší z okna, promáčknutí krabice nohou a podobná zvěrstva.

Shrnutí:

Kdyby Dead Space 3 neběhal na originu, ale třeba na steamu, který má daleko přístupnější servery a kooperativa by tak byla, místo neskutečné bolesti s připojováním, zábavná, dalo by se i uvažovat o doporučení. Já hru dostal zdarma jako omluvu za zpackané servery u Sim City, ale kdo se mi omluví za zpackaný mrtvovesmír to teda netuším. No pokuď jste fanoušky série, určitě je dobré si i tento kus zahrát, budete sice zklamání, ale to všichni od nekonečných natahování sérií (Mass Effect, Diablo, AC 3) čekáme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář, pokuď nebyl přisprostlí, vážím si jakýchkoli názorů a budu se snažit i nadále zlepšovat co se dá. Díky!